Online programma Klantgerichtheid

Hoe maak ik fans van mijn klanten? Hoe overtref ik stelselmatig de verwachtingen? Hoe creëer ik een klantgerichte bedrijfscultuur? Hoe krijg ik mijn collega’s en bazen klantgericht(er)? Hoe zorg ik dat klanten zélf nieuwe klanten aanbrengen?

In het online programma Klantgerichtheid laat Jos Burgers zien hoe je je organisatie (veel) klantgerichter maakt. Structureel en systematisch, tot in alle haarvaten van het kantoor. Je leert hoe je klantverwachtingen overtreft, klanten verrast en klachten subliem oplost. Resultaat: klanten die zó enthousiast zijn dat ze, nooit meer weg gaan, méér betalen en spontaan nieuwe klanten aanbrengen.* = excl. BTW

Demo: Online programma Klantgerichtheid

 • 2 min
 • 0

In deze track krijg je alvast een voorproefje van het programma 'Klantgerichtheid'.

Track #1: 10 HELE GOEDE REDENEN OM KLANTGERICHTER TE WILLEN ZIJN

 • 25 min
 • 4

Denk jij ook wel eens: zonder klanten liep het hier als een trein? Waarom wil je eigenlijk klantgerichter worden? Omdat er veel redenen zijn waarom. Hele goede redenen. In deze track krijg je er 10.

Je organisatie vindt klantgerichtheid ‘best belangrijk’, maar niet zo belangrijk als omzet verhogen, kosten besparen en medewerkerstevredenheid. Zonde! Na deze track weet jij waarom klantgerichtheid de allersnelste route is naar deze doelen.

Let op: klantgericht zijn doe je vooral voor jezelf.

Track #2: DE GEMIDDELDE KLANT BESTAAT NIET

 • 30 min
 • 3

Weet jij voor welke klanten jullie er zijn? En voor welke niet? Dit lijkt nu misschien gek, maar na deze track weet je: als je niet kiest, zul je ook niet gekozen worden.

Snappen (potentiële) klanten precies wat jullie doen? En vooral, wat jullie onderscheidend maakt t.o.v. jullie concurrenten? Na 25 minuten weet jij hoe belangrijk het is om een scherp klantprofiel te hebben. En dat dit consequenties heeft voor jouw klantgerichtheid.

Let op: sommige klanten mag je best je concurrent gunnen.

Track #3: KLANTGERICHT: VAN ERG GOED NAAR NOG BETER!

 • 35 min
 • 3

Uit onderzoek blijkt dat we onszelf allemaal al heel klantgericht vinden! Misschien overschatten we onze eigen klantgerichtheid? Wat denk jij? Niemand komt ‘s ochtends aan op het werk met het idee ‘ik ga er eens een enorme puinhoop van maken’. Denk jij dat er nog verbeterpotentieel in jouw klantgerichtheid zit?”

Want vergeet niet: klanten klagen meestal niet, die komen gewoon niet meer terug. We bekijken onze eigen klantgerichtheid dus door een roze bril! Maar waaruit blijkt dan wél dat je klantgericht bent? Daar zijn betere indicatoren voor!

Track #4: VERWACHTINGEN OVERTREFFEN EN FANS MAKEN

 • 30 min
 • 8

Een tevreden klant is leuk. Een tevreden klant die jou aanraadt bij anderen nog veel leuker. Na 25 minuten weet jij wat ervoor nodig is om de verwachtingen van een klant te overtreffen. Creëer dat 'wow'-effect!

Weet jij écht wat klanten willen? Wat klanten meer dan tevreden maakt? Ga je verplaatsen in de ander. Stel die vraag achter de vraag. En zorg dat je klanten, klanten voor het leven worden.

Vergeet niet: klanten willen gaten, geen boren...

Track #5: BETER ONECHT VRIENDELIJK DAN ECHT ONVRIENDELIJK

 • 35 min
 • 6

Wat staat je te wachten in deze track? Je gaat leren hoe je écht klantvriendelijk kunt worden! Na deze track ken jij de do’s and don’ts van klantvriendelijk communiceren.

We gaan het begrip klantbeleving ontleden, we nemen klantvriendelijkheid onder de loep en we gaan met een aantal klassiekers van Jos Burgers aan de slag, zoals ‘de Wet van Snuf’, ‘Sukkelzinnen’ en het ‘ABC’tje’. Haal alles uit jouw klantvriendelijkheid!

Track #6: KLANTEN BELACHELIJK GOED HELPEN

 • 30 min
 • 4

Waar ben jij meestal mee bezig: klanten echt helpen, of ze vooral van hun euro's afhelpen? Klantgerichtheid is geen kwestie van woorden, maar van daden. In deze track worden 5 invalshoeken van helpen behandeld.

Hoe overtref je de verwachtingen van je klant? De allersnelste manier om dat te doen is: helpen. Maar niet gewoon helpen. Nee: belachelijk goed helpen. En dat kost je verrassend weinig!

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

Track #7: EÉN FAN PER DAG

 • 25 min
 • 1

Na het voltooien van de eerste zes tracks van Jos Burgers sta je waarschijnlijk te trappelen om aan de slag te gaan met de klantgerichtheid binnen jullie organisatie. In deze track kom je erachter hoe!

Beter worden in klantgerichtheid, dat gaat helaas niet vanzelf. Verwachtingen van klanten overtreffen, zijn vaak geen gewoontes. Dus beter worden in klantgerichtheid vraagt om het veranderen van je eigen gedrag (gewoontes doorbreken). De oplossing? Je moet iets bedenken dat je kunt volhouden, aldus Jos Burgers.

Track proberen

Heb je al een account?

Log in om direct toegang te krijgen.

Wij doen niet aan spam en doorverkoop.

Programma bestellen

Heb je al een account?

Log in

Jos burgers

KLANTGERICHTHEID: Jos Burgers is dé expert op het gebied van klantgerichtheid en marketing. Jos schreef hier diverse boeken over – allemaal bestsellers, en houdt ongeveer 150 presentaties per jaar over dit onderwerp.