Online programma Breinproductiviteit

Hoe blijf je gefocused in een wereld vol afleiding? Hoe blijf je de baas over je smartphone? Hoe gebruik je stress in je voordeel? Hoe word je tot 30% productiever?

Ken je dat? Je bent altijd online, altijd bereibaar. Steeds aan het multitasken. Onder tijdsdruk. In een rumoerig ‘open office’ kantoor. Je smartphone verlies je nooit uit het oog. Je hebt het druk, voelt stress, slaapt eigenlijk te weinig. Je weet: dit is niet goed voor mijn brein. En je hebt gelijk!

Deze cocktail van afleiding en spanning is een aanslag op je intellectuele productiviteit, creativiteit en gezondheid. In dit online programma laat Theo Compernolle je zien hoe jouw brein werkt. En met die kennis ga jij je intellectuele prestaties enorm verbeteren: meer focus, meer productiviteit!

Demo: Online programma Breinproductiviteit

 • 2 min
 • 1

In deze track krijg je alvast een voorproefje van het programma 'Breinproductiviteit'.

Track #1: Je geboeide brein

 • 30 min
 • 5

Doordat we altijd online zijn, staat ons brein meer dan ooit onder druk, met wetenschappelijk aangetoonde negatieve gevolgen voor onze intellectuele productiviteit, creativiteit en gezondheid.

De moderne technologie is fantastisch, maar je moet wel weten hoe je ermee om moet gaan. In deze track introduceert Theo ‘breinboeien’ en leer je wat de gevolgen zijn van altijd online zijn. Ook kom je erachter of het voor jou moeilijk wordt om je gedrag te veranderen.

Track #2: Je boeiende brein

 • 30 min
 • 5

Wat weet jij over je brein dat van belang is om optimaal te kunnen presteren? Het is een zeer complex orgaan met gigantische mogelijkheden, als je er goed gebruik van maakt. In track 2 geeft Theo je een gebruiksaanwijzing. Maak kennis met jouw fascinerende brein; het is je belangrijkste middel om succesvol te kunnen zijn.

Je leert over jouw drie breinsystemen. Zij helpen je om dingen te bedenken, beslissingen te nemen en tot actie te komen. Als je deze systemen kent, weet je dat én hoe je ze kan gebruiken om optimaal productief te kunnen zijn.

Track #3: DE MYTHE VAN MULTITASKEN

 • 30 min
 • 4

Je wordt iedere dag bedolven onder een stortvloed van berichten: emails, social media, nieuws… Om de constante informatiestroom aan te kunnen, ben je geneigd te multitasken, om meer te kunnen doen in minder tijd…

In deze track dringen we door tot de kern van de zaak: omdat het menselijke denkende brein maar aan één zaak tegelijk aandacht kan geven, heb je al multitaskend aanzienlijk meer tijd nodig. Bovendien maak je meer fouten én ervaar je méér stress.

Track #4: STRESSMANAGEMENT EN BREINWERK

 • 30 min
 • 5

Dat negatieve stress slecht voor je is, is vast geen nieuws voor je. Maar wist jij dat er zoiets bestaat als positieve stress? Wat is stress precies? En wat kun jij doen, als je negatieve stress ervaart?

Goed stressmanagement is niet: geen stress. Goed stressmanagement is: je stressbalans in evenwicht houden. En daar leer je alles over in deze track.

Track #5: HOE ONTKETEN JE JE BREIN?

 • 30 min
 • 5

De laatste drie tracks gaan over het bevrijden van je brein. Je gaat aan de slag om je intellectuele productiviteit te verbeteren. Theo leert je hoe je veel efficiënter wordt door dat voortdurende wisselen tussen taken kan vermijden en je taken in batches, blokken, groepen verwerkt.

Als je deze tips opvolgt, ga je tijd overhouden. Véél tijd. Bedenk je maar eens wat je met deze tijd kunt gaan doen…

Track #6: ONTKOPPEL, SLAAP EN HERSTEL JE STRESSBALANS

 • 30 min
 • 8

We willen geen slaaf zijn van onze telefoon. Dus wat staat ons te doen: radicaal afkicken, digital detoxen? In één keer al je devices de deur uit? Nee, die technologie is veel te nuttig. Het is de bedoeling om op de juiste manier om te gaan met je ICT – en vooral je smartphone, rekening houdend met de gebruiksaanwijzing van je brein. En Theo legt je uit hoe.

Niet alleen ontkoppelen is belangrijk. Zorg dat je voldoende slaapt en een goede stressbalans hebt. Net als in track 5 ga je in deze track concrete stappen zetten: je gaat een actieplan maken om productiever én creatiever te worden.

Track #7: ONTKETEN HUN BREIN

 • 30 min
 • 6

Zorg niet alleen voor gedragsverandering bij jezelf, maar ook bij je collega’s, en je medewerkers. Hoe kun als team of afdeling productiever gaan werken?

En dat is nog niet alles. Theo geeft ook tips op directieniveau. Neem maatregelen om de intellectuele productiviteit, maar ook creativiteit en veiligheid van de organisatie als geheel of in bedrijfsonderdelen te verhogen.

Track proberen

Heb je al een account?

Log in om direct toegang te krijgen.

Wij doen niet aan spam en doorverkoop.

Programma bestellen

Heb je al een account?

Log in

THEO COMPERNOLLE

BREINPRODUCTIVITEIT: Prof. Dr. Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerde consultant, o.a. op het vlak van stress in de werkcontext. Hij is adjunct-professor aan het CEDEP European Centre for Executive Development en was voorheen professor aan verschillende universiteiten en businessscholen in binnen- en buitenland.