Online programma Agile managen

Wat kunnen we leren van start-ups? Hoe vergroot ik de wendbaarheid van onze organisatie? Hoe weet ik of mijn ideeën ook echt gaan werken?

In het online programma Agile managen laat agile-expert Mike Hoogveld je zien hoe ook jouw organisatie agile wordt. Geen buzzwords – maar simpel, helder en recht op het doel af. En je kunt het meteen toepassen in de praktijk: een berg handvatten liggen voor je klaar. Tijd om te beginnen.* = excl. BTW

Track #1: Verandering is een constante

 • 25 min
 • 5

Wat vind jij? Kunnen we nog om verandering heen?

Kleine start-ups boeken de grootste successen, terwijl grote organisaties hun bestaansgaranties verliezen. De truc is het inzien waar de veranderingen vandaan komen. Om daar vervolgens slim op in te spelen.

In deze track onderzoek jij met welke veranderingen jij te maken hebt in jouw markt. En denk jij alvast na over waar jouw organisaties naartoe gaat.

Track #2: De kern van agile

 • 35 min
 • 4

Agile, lean, scrum, kanbans, product backlogs... Er zijn zoveel buzzwords in agile dat je bijna niet meer weet waar het nu echt om draait.

In deze track leer je alles over de kern van agile. Wat zijn de belangrijkste punten? Ik geef je ze allemaal, maar geen één teveel.

Track #3: Denk-fase: jullie toegevoegde waarde

 • 25 min
 • 6

Successen boek je als je toegevoegde waarde creëert voor de klant. Je wilt met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken, maar ook de veranderingen wil je voor zijn.

In deze track leer je ontdekken wat jullie toegevoegde waarde is. De handige hulpmiddelen staan voor je paraat.

Track #4: Denk-fase: een nieuwe manier van plannen

 • 35 min
 • 2

Plannen. Een belangrijk punt binnen agile. Maar niet zomaar plannen: loze investeringen ontwijk jij behendig. Energie investeer je alleen in zaken die voldoende waarde opleveren.

In deze track leer jij hoe agile organisaties aan de kenmerkende motivatie en energie komen. Plannen kan gecombineerd worden met plezier. Ik laat je zien hoe!

Track #5: Doe-fase: Minimum Viable Products

 • 30 min
 • 3

Als je niet weet wat de klant precies wil, zit er maar één ding op. Je gaat experimenteren. Experimenteren op een manier waar succes bijna als vanzelf op volgt.

In deze track leer jij hoe je een minimum viable product ontwikkelt. Wat is het precies? Waarom heb je het nodig? Wat zijn de valkuilen en hoe omzeil je deze?

Track #6: Leer-fase: steeds sneller de toekomst in

 • 30 min
 • 3

Op basis van jouw experimentaties, jouw minimum viable products, zullen klanten een bepaalde mening hebben. Werken jouw ideeën? Of kan het beter?

In deze track leer jij hoe jij klantbronnen kunt benutten voor eigen data-analyses. Na deze track weet jij heel goed welke bronnen je nodig hebt én waar je ze kunt vinden om jouw producten en diensten behendig bij te schaven.

Track #7: Aan de slag!

 • 25 min
 • 2

Het is mooi als je precies weet waar jij als organisatie naar toe wilt. Een agile organisatie die in een rap tempo prachtige producten en diensten ontwikkelt. Maar wat is nu de eerste stap?

In deze track leer jij stapje voor stapje hoe jullie de transformatie naar agile gaan doorlopen. Er is een manier om blokkades hendig te ontwijken. En jij leert nu hoe.

Track proberen

Heb je al een account?

Log in om direct toegang te krijgen.

Wij doen niet aan spam en doorverkoop.

Programma bestellen

Heb je al een account?

Log in

Mike Hoogveld

AGILE MANAGEN: Mike Hoogveld is partner bij Holland Consulting Group waar hij opdrachtgevers ondersteunt in het transformeren van hun organisaties. Als veel gevraagd spreker, dagvoorzitter of workshopleider leidt hij managers en werknemers op zowel bij congressen als in-company, zowel in Nederland als daar buiten. In andere woorden: Mike is dé expert op het gebied van agile.