Meteen naar de inhoud

10 Creatieve AI-tools voor het genereren van foto’s en video’s

De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) hebben de wereld van foto- en videocreatie getransformeerd. Van het genereren van unieke afbeeldingen tot het bewerken van video’s met spraakherkenning, deze 10 innovatieve AI-tools bieden een scala aan mogelijkheden voor contentcreatie.

1. DALL·E 2: Kunst met zoektermen

DALL·E 2 staat bekend als een krachtige AI-tool voor het genereren van beelden. Door eenvoudigweg zoektermen in te voeren, kan deze tool afbeeldingen produceren die anders moeilijk te fotograferen zijn, maar toch met behulp van AI worden weergegeven. Gebruikers hebben de keuze tussen volledig nieuwe afbeeldingen of variaties op bestaande beelden. Na het officieel openstellen van het platform in september, ontvangen gebruikers maandelijks 15 gratis credits, die kunnen worden ingezet voor het genereren van illustraties.

2. Midjourney: Tekst naar artistieke beelden

Midjourney is een andere opmerkelijke AI-tool. Het zet ingevoerde tekst om in unieke afbeeldingen met nauwkeurige resultaten. Terwijl DALL·E 2 realistische afbeeldingen produceert, blinkt Midjourney uit in het genereren van diverse artistieke stijlen. Met maandelijkse abonnementen biedt Midjourney flexibiliteit in gebruik.

3. Descript: Efficiënte videobewerking

Descript maakt gebruik van spraakherkenning om snel video’s en podcasts te bewerken. De gesproken tekst wordt automatisch omgezet in geschreven tekst, waardoor het bewerkingsproces wordt versneld. Onnodige zinnen kunnen worden verwijderd, wat zich direct vertaalt naar de video. Recentelijk heeft Descript ook ondersteuning toegevoegd voor Nederlands.

4. Canva: Eenvoudige creativiteit met AI

Canva experimenteert ook actief met AI. Gebruikers kunnen met eenvoudige beschrijvingen unieke afbeeldingen genereren. De ‘magic write’ functie in Canva Docs maakt het bovendien handig om een eerste opzet voor een artikel te schrijven. Hoewel deze functie momenteel alleen in het Engels beschikbaar is, biedt Canva nog steeds interessante mogelijkheden voor contentcreatie.

5. Nightcafe: Creëer unieke kunstwerken

NightCafe mag niet over het hoofd worden gezien als een tekst-naar-afbeelding generator. Het transformeert ideeën in artistieke meesterwerken, vergelijkbaar met DALL·E 2 en Midjourney. Naast zijn creatieve functies, wordt Nightcafe ook gewaardeerd als een NFT art creator. Gebruikers kunnen dagelijks 5 gratis kunstwerken maken, met mogelijkheden voor extra werken tegen een tarief.

6. NVIDIA: Oogcontact in videogesprekken

NVIDIA heeft een AI-filter ontwikkeld voor videoconferenties, waardoor deelnemers altijd rechtstreeks in de camera lijken te kijken, zelfs als hun ogen afdwalen. Dit filter simuleert zelfs het knipperen. Het biedt ook potentieel voor autocue/teleprompter apps.

7. StarryAI: Mobiele creativiteit

StarryAI is een mobiele app voor zowel iPhone als Android, waarmee gebruikers gemakkelijk AI-beelden kunnen genereren. De intuïtieve app ondersteunt direct delen op sociale media. Hoewel de basisfunctionaliteit gratis is, zijn er in-app aankopen beschikbaar voor extra functies.

8. Synthesia: Tekst-naar-video creatie

Synthesia maakt het mogelijk om tekst om te zetten in boeiende video’s. Met meer dan 85 presentatoren die meer dan 120 talen beheersen, biedt Synthesia een breed scala aan mogelijkheden voor videocontent. Deze tool is geschikt voor how-to video’s, presentaties en meertalige video’s.

9. Deepbrain ai-tool: Snelle video creatie

De DeepBrain AI-tool belooft snel en eenvoudig video’s te genereren op basis van ingevoerde ideeën. Vergelijkbaar met Synthesia, biedt deze tool de mogelijkheid om presentatoren het ingevoerde script te laten uitspreken, dit alles binnen slechts 5 minuten.

10. Designs.ai: Allround creatieve suite

Designs.ai biedt een uitgebreide creatieve suite voor verschillende vormen van content. Van AI-video’s tot logo’s en andere ontwerpen, deze tool is veelzijdig inzetbaar.

In een tijdperk waarin AI-technologieën voortdurend evolueren, bieden deze 10 innovatieve tools een glimp van de grenzeloze creatieve mogelijkheden die ons te wachten staan in de wereld van foto- en videocreatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *